Het beste komt nog
Datum: 11 maart 2018
Tijd: 10:00 uur tot 15:00 uur
Locatie: Kunst & Co Uden, Mondriaanplein 16, 5401 GT Uden
Kosten: € 32,50, inclusief uitgebreide lunch en borrel

Het beste komt nog

Inspirerende en actieve bijeenkomst over fit en vitaal ouder worden

Senior of – nog erger – oud… Het zijn woorden waar menige 65-plusser de kriebels van krijgt. Herkenbaar? Tijdens de bijeenkomst op 11 maart duiken we op ludieke wijze in dit fenomeen. Want – zo zeggen de sprekers van deze middag – Met pensioen gaan is nog lang niet hetzelfde als uitgeblust zijn. En nog sterker… Dat heeft u grotendeels zelf in de hand. Maak u op voor een inspirerende en ook actieve middag, boordevol humor en met ruimte voor een goede discussie.

Na een inloop met koffie, thee en iets lekkers trapt Tinie Kardol - Udenaar, Hoogleraar ‘Active Aging’ en General Manager van Stichting Mariënstede in Vught - af met een prikkelende inleiding. Over ouder worden heeft hij een duidelijke mening: “De eerste gebreken ontstaan vaak pas als mensen 80 of ouder zijn. Moet je nagaan hoeveel mooie jaren je na een pensioen nog voor je hebt.” Maar… zo stelt hij ook, “je moet er wel wat voor doen. Ga dansen, wandelen en prikkel je hersenen…. “

Het is een mening die ook de tweede spreker - Hugo Masselink - deelt. Hugo deed veel onderzoek naar de ‘desintegratie’ van het menselijk lichaam. En die begint al zo rond het 30e levensjaar. Toch is Hugo’s boodschap enorm positief (en doorspekt met humor): Door rekening te houden met leefstijlfactoren (lees: niet roken, minder eten, minder drinken en meer bewegen) kunt u nog járen fit en vitaal blijven. Toch mag het fitnessabonnement wat hem betreft zo de prullenbak in. Nee, Hugo is een enorm pleitbezorger van ‘noeste arbeid’. Alle elektrische hulpmiddelen zoals de elektrische heggenschaar en de bladblazer de deur uit, zo stelt hij. Oh, en neem wat vaker de trap in plaats van de lift. Want bewegen is echt niet moeilijk!

Dat laatste laat ook onze derde gast zien. Beweegagoog Tom Jacobs verzorgt een leuke bewegingsworkshop waarin u leert hoe u – ook thuis – makkelijk in beweging kunt blijven. We sluiten de middag af met een workshop slagwerk en percussie én – zoals u van MoonAmi gewend bent – een gezellige borrel.  

Aanmelden Het beste komt nog


[* is verplicht veld]