Nieuwsoverzicht

Wij houden u graag op de hoogte met het laatste nieuws van MoonAmi.


22-12-2017

De MoonAmi nieuwsbrief gemist?

Vandaag viel hij op de virtuele deurmat van alle MoonAmi-relaties: onze allereerste digitale nieuwsbrief met daarin een terugblik op eerdere activiteiten én alvast een voorproefje van activiteiten die nog op de planning staan. Heeft u de nieuwsbrief gemist? Lees deze dan hier.


13-11-2017

Nog even nagenieten...

Naast de prachtige reis langs de Udense familiebedrijven op 14 september (onderstaand artikel van 18 september) waarin de deelnemers met een tourbus langs bedrijven gingen zoals Jumbo de Laak Drossaard, Stipkip, Heereco, Bakkerij Baku en Hotel van der Valk Uden-Veghel, hebben er ook nog twee andere interessante activiteiten plaatsgevonden.

Op 17 september heeft historicus Bart van Mierlo een interessante lezing gegeven met een bijzondere kijk op de historie van Brabant in de prachtige Kruisherenkapel van Uden. Als afsluiter heeft Adriaan Sanders van de Heemkunde Kring Uden de deelnemers een rondleiding gegeven door de Kruisherenkapel.

Op 24 september heeft Martijn van der Veen een boeiende lezing en inkijk gegeven aan de deelnemers over het beroemde leven van toneelschrijver Herman Heijermans. Stukken als ‘Op Hoop van Zegen’, ‘Kniertje’ en ‘De Vis Wordt Duur Betaald’ kwamen aan bod.

Moonami is hard aan het werk om mooie activiteiten te organiseren voor het komende jaar. Heeft u suggesties of ideeën? Laat het ons weten! info@moonami.nl


10-09-2017 | Udens Weekblad

UDEN | Conny Moonen is de initiatiefneemster van Moonami, een stichting die moet gaan zorgen voor regionale binding van actieve senioren. "De ervaren levensgenieters", zoals Conny ze noemt. Donderdag 14 september wordt het initiatief op feestelijke wijze afgetrapt.

"Die dag bezoek ik met de Moonami-deelnemers drie Udense bedrijven. De bedrijven vinden het net als zoveel burgers belangrijk dat fitte senioren ook energiek blijven, vandaar dat ze met grote uitzondering ja hebben gezegd tegen het verzoek. dit maakt het voor de deelnemers een unieke ervaring. En dat is wat ik met Moonami wil bieden, unieke belevingen waardoor je energiek en geinspireerd blijft en je sociale contacten kring heel natuurlijk uitbreid", legt Conny uit. Het uitjes is mede mogelijk gemaakt door Jumbo de Laak aan de Drossaard in Uden.

Conny kwam op het idee voor de stichting door haar moeder. "Zij verloor veel te vroeg haar man, mijn vader. Ze was 58 en ineens alleen. Een flinke klap, want zelf was ze nog topfit. Het is best lastig om dan verder te gaan." Die gedachte ligt aan de grondslag van Moonami. "Het is bedoeld voor ouderen die nog volop willen genieten van de mooie dingen in het leven."

Er worden leuke, diverse uitjes georganiseerd voor die doelgroep. "Denk aan een bezoekje aan een stad, een interessante lezing of een bijzondere tentoonstelling."

Meer informatie
Voor meer informatie kijk op de website www.moonami.nl. Daar zijn ook alle uitjes terug te vinden die de komende tijd op de planning staan.


18-09-2017 | De Mooi Uden Krant

Moonami beleeft mooie start met unieke Udense rondreis

Uden - De eerste activiteit van Moonami vond donderdag 14 september vond plaats met een unieke rondreis langs Udense familie bedrijven. En uniek was het!

Tijdens de eerste kennismaking bij Hotel van der Valk Uden-Veghel waren ze nog een beetje stilletjes, de gasten van Moonami. Maar hoe anders was dit na de vlammende presentatie van Roland de Laak van Jumbo Drossaard de Laak. De passie en energie die hij aan de dag legt bij het managen van zijn Jumbo werd overgebracht op de groep. En tijdens de bijzonder lekkere lunch was van stilte geen sprake meer.

Udense bedrijven

Vol verwachting over het vervolg van de middag ging de groep op pad richting het eerste bedrijf Stipkip. Ondanks de regen die met bakken uit de hemel kwam, stonden Bart en Ellie van Stiphout de groep op hun bedrijfsterrein op te wachten. Dit terrein met de aanblik van de grote nieuwe loods in aanbouw is indrukwekkend. Ook Bart weet de mensen enorm te boeien als hij met liefde en passie over zijn 80.000 kippen praat.

Na het bezoek aan Stipkip stond Dorus Heeren de mensen op te wachten. De stap naar de biologische champignon kwekerij Heereco is logisch. In de biologische compost wordt immers 100% biologische kippenmest gebruikt. In de donkere cellen is de ontwikkeling van de champignons op de teeltbedden goed te zien.

Het derde familie bedrijf is Bakkerij Bacu. Al meer dan 110 jaar runt familie Aldenhuijsen dit prachtige bedrijf. En nadat de mensen hadden genoten van een heerlijke kop koffie met , natuurlijk, een stukje gebak, werd de productie bekeken. En hoe bijzonder is het om grote hoeveelheden brood en gebak voorbij te zien schuiven. En de geur van de appeltaart is heerlijk.

Na terugkomst bij Hotel van der Valk Uden-Veghel werd in de Skybar genoten van een hapje en een drankje. En rond 19.30 uur wordt de dag afgesloten, maar niet nadat alle deelnemers een unieke gedichtenbundel uit de handen van Roland de Laak hebben ontvangen. Wat een bijzonder einde van een unieke rondreis door Uden.

Meer foto's zijn de bekijken op de site van MooiUden.nl


24-08-2017 De Mooi Uden Krant

'Actieve levensgenieters ontmoeten elkaar bij Moonami'

Uden - Ze noemt haar doelgroep geen ouderen of senior, maar 'ervaren levensgenieters' die na hun loopbaan veel vrije tijd hebben en die graag actief vullen. Maar hoe doe je dat als je vriendenkring uitdunt en je eigenlijk best nieuwe kennissen wil opdoen? "Door leuke dingen te doen samen met mensen die dat ook leuk vinden", denkt Conny Moonen en ze bedacht Moonami.

Tekst & foto André van der Linden

Eenzaamheid ligt op de loer als je ouder wordt, weet Conny Moonen uit ervaring. "Mijn pa is best wel jong overleden. Hij was net 63 en mijn moeder 58. Ze woonde in de buurt van Maastricht, dat was niet om de hoek voor mij en mijn zus, en mijn moeder had het best zwaar. Terwijl ze extrovert is en heel makkelijk contact legt. Maar met name in de weekenden was ze gewoon eenzaam."
Conny ging eens kijken of er wat te doen was voor haar moeder. "Dat vond ik ontluisterend. Het was óf gericht op zorgbehoevende ouderen óf het waren daar ouderenbonden waar de leeftijden best hoog waren, zo gemiddeld 76 jaar. Het was daar rustig aan en dat paste niet bij mijn moeder die actief in het leven stond en met haar heel veel anderen."

Moonami
Conny wilde iets gaan doen voor mensen als haar moeder, maar haar gezin en een fulltime baan gingen telkens voor. Toch, tien jaar later is het gelukt. Onder de naam Moonami laat Conny Moonen 'actieve levensgenieters' samen komen om eenzaamheid, ook op latere leeftijd te voorkomen. Daartoe organiseert ze activiteiten in de regio. "Superleuke dingen waar mensen geïnspireerd door raken. Het is niet specifiek bedoeld voor mannen of vrouwen, niet alleen voor alleenstaanden of alleen voor stellen, het is echt bedoeld voor mensen die zeggen: nou, ik wil nog eens een keer wat inhoudelijks horen, ik wil wijzer worden, ik wil wat interessants beleven en ik wil nieuwe mensen ontmoeten. Heel laagdrempelig kun je zo je sociale contacten uitbreiden."

Bourgondisch
De eerste activiteit van Moonami staat gepland op donderdag 14 september. Met behulp van Roland de Laak van de Jumbo heeft Conny een rondreis kunnen regelen langs drie Udense familiebedrijven; champignonkwekerij Heereco, Pluimveebedrijf Stipkip en Bakkerij Bacu. "We beginnen met lunch bij Hotel Van de Valk", vertelt Conny. "Ik wil de inwendige mens goed verzorgen. Ik ben daar een beetje Bourgondisch in, want dat kan de sfeer nog net even beter maken. Tijdens de lunch vertelt Roland de Laak over de veranderingen in de retailwereld, waarna de excursie begint en na afloop drinken we nog iets in de skybar van het hotel."
Op zaterdag 16 september staat al weer de volgende activiteit op het programma: een lezing met lunch in de Kruisherenkapel over de historie van Brabant en op donderdag 24 september een lezing met lunch over de schrijver van Op Hoop Van Zegen, Herman Heijermans, deze keer weer in Hotel Van de Valk. "En in oktober brengen we ook een bezoek aan de Verspillingsfabriek in Veghel", vertelt Conny. "Ik heb nog wel andere ideeën, maar voor ik die ga organiseren wil ik weten of mensen dit leuk vinden. Ik hoop dat, als mensen zich afvragen wat ze het weekend gaan doen, ze even bij Moonami kijken en dat ze denken: dat is leuk, daar komen leuke mensen, daar hoor ik nieuwe dingen, daar maak ik wat mee, wat ik anders in mijn eentje of met mijn partner niet zou hebben meegemaakt."


17-07-2017

Het is allemaal begonnen toen ma er alleen voor kwam te staan!

Vrije tijd is een waardevol goed. Het biedt je de mogelijkheid om nieuwe wegen te ontdekken, nieuwe vrienden te ontmoeten of je te laten inspireren door verrassende gebeurtenissen. MoonAmi neemt je graag mee uit, samen met andere ervaren levensgenieters. Wat we ook organiseren, een ding is zeker: erop uit met MoonAmi is nooit alledaags! We brengen mensen bijeen die samen willen genieten van de mooie dingen in het leven. En een extra voordeel is dat de deelnemers nieuwe vriendschappen kunnen opbouwen in hun eigen omgeving.

Toen ma 10 jaar geleden op 58 jarige leeftijd alleen kwam te staan na het overlijden van pa, heb ik gezien hoe moeilijk het is om alleen op pad te moeten gaan. Ondanks haar interesses en energie had ze drempelvrees en de spreekwoordelijke muren kwamen steeds meer op haar af. Volgens mij is het dan ook erg belangrijk dat actieve senioren als ze meer vrije tijd krijgen bewust hun kenniskring uitbreiden. Ook al zijn ze nog niet alleen. En hoe leuk is dat als je dit kunt doen door samen aan bijzondere activiteiten deel te nemen. Zo’n mooie ervaring neemt niemand je meer af!

Nieuwsgierig geworden? Kijk eens welke activiteiten MoonAmi de komende tijd gaat organiseren. Je bent van harte welkom.