Conny Moonen

Over MoonAmi

MoonAmi is een initiatief van mij, Conny Moonen. Een initiatief ontstaan uit liefde voor mijn moeder die veel te vroeg haar man en mijn vader verliest. Ze is pas 58 en … plotseling alleen.

Gelukkig is ma altijd positief ingesteld en niet het type dat van plan is uit te doven. Maar alleen zijn valt niet mee als je zo lang samen bent geweest. De spreekwoordelijke muren geven geen antwoord en lijken alleen maar dichterbij te komen. “Waarom ga je niet eens vaker met andere mensen erop uit?”, vraag ik haar opbeurend. En daar zit nou de pijn. Veel mensen die in dezelfde situatie als mijn moeder zitten, vinden het lastig om ergens alleen en vrijblijvend op af te stappen. Ma heeft nog veel interesses en energie maar heeft een beetje drempelvrees.
Zoals haar zijn er veel. Heel veel. Actieve alleenstaanden maar ook stellen van boven de 60 die nog graag meedoen en openstaan voor nieuwe vriendschappen.

“Dat kan anders”

Dacht ik na een avondje googlen. De senior van nu wil pas vanaf - pak ‘m beet - z’n tachtigste senior genoemd worden. Niet eerder want ‘senior’ betekent ‘oud’. Tot die tijd zijn het gewoon mensen - met meer vrije tijd en minder haast dan werkenden - die nog nooit een geranium hebben gezien. MoonAmi lag diezelfde avond nog op de ‘tekentafel’ en is nu een feit.

Vooral fijne vriendschappen en veel inspiratie.

Ik realiseerde me dat vitaal oud worden geweldig is maar als je geliefde of vrienden niet dat geluk hebben, is het lastig om alleen als levensgenieter verder te gaan. Mijn drijfveer is dan ook om voor actieve levensgenieters een inspiratie bron te zijn van niet-alledaags vertier en tegelijkertijd een springplank te bieden naar nieuwe vriendschappen in eigen omgeving.